Golden Hungary

Front side Keszthely Balaton Golden HungaryBack side of Keszthely Balaton Golden Hungary
ADDRESS:
Keszthely 
8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 30.  (sétálóutca)
Telefon/Fax: +36-83-314-144
Email: keszthely@tourinform.hu
www.west-balaton.hu

Keszthely Balaton

Keszthely Balaton
Keszthely a Dunántúlon, Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekvő, élénk turizmussal, fontos gazdasággal, ősi történelemmel és kultúrával rendelkező város, a Keszthelyi járás központja

A város Zala megye keleti részének komoly gazdasági központja. Bevételeinek nagy részét a szolgáltatási szektorból szerzi, ezen belül is kiemelkedően fontos az idegenforgalom szerepe, amelyet történelmi látnivalóinak, de leginkább a Balaton közelségének köszönhet.

Az idegenforgalom mellett könnyű- és élelmiszeripara is fejlett. Tej- és pékipari üzem is működik a városban.

A városban kórház, adóhivatal, bíróság, rendőrkapitányság, strand, vasút- és autóbusz-állomás, hét bank, illetve nyolc biztosítótársaság van.

A városban polgárőrség működik.
A város a környék kulturális központja. A Helikon könyvtár mellett önkormányzati könyvtár is működik a városban. A Helikon könyvtár gyűjteményét a Festetics család hozta létre. A könyvek között több régi enciklopédia és régi nyomat található.

A városban működik a Pannon Egyetem Georgikon Kara.

A város minden évben több kulturális eseménynek ad helyet, amelyek egy részét a Festetics-kastély dísztermében szervezik. Önálló kongresszusi központtal és színházzal rendelkezik.

2011-ben Keszthely-Klassz Fesztivál és Mesterkurzus elnevezéssel www.keszthelyklasszfesztival.hu a környéken egyedülálló nemzetközi komolyzenei fesztivált és mesterkurzust rendeztek, többek között Sass Sylvia, Rost Andrea, Fassang László, Eric Herrero és a fesztiválvezető Bálint NatáLia közreműködésével. A siker ellenére folytatás egyelőre nem várható.

2013 óta minden szeptember elején nemzetközi verklifesztivált rendeznek a városban.
Response time: 0.084761142730713