Golden Finland

Front side Moomin Naantali Golden FinlandBack side of Moomin Naantali Golden Finland
Front side Moomin Naantali Golden FinlandBack side of Moomin Naantali Golden Finland
ADDRESS:
Naantali
Moominworld in Naantali
Kaivokatu 5, 21100, Naantali, Finland
Phone +358 2 511 1111
E-Mail: toimisto@muumimaailma.fi
http://www.moominworld.fi/

Moomin Naantali

Moomin Naantali
Naantalissa on eletty Muumien kanssa jo 24 kesää. Vuonna 1993 Muumimaailma perustettiin Naantaliin, vaikka aiemmin oli ollut suunnitelma Muumien elämyspuiston perustamisesta Turun Ruissaloon. 5.4.1993 tehtiin päätös sijainnin muuttamisesta ja jo saman kesän juhannuksena Muumimaailma avattiin yleisölle.

”Kukaan ei uskonut aikataulun pitävän ja 100 000 kävijän tavoitettakin pidettiin hulluna”, Muumimaailman toimitusjohtaja Tomi Lohikoski kertoo.

”Nelikerroksinen Muumitalo hillokellarilla varustettuna valmistui alle kolmessa kuukaudessa, kiitos Naantalin kaupungin tahtotilan saada esimerkiksi omakotitaloa vastaavan rakennuksen rakenusluvatkin kuntoon vain muutamassa tunnissa”, Lohikoski jatkaa.

90-luvun alussa alkanut animaatiosarja oli aloittanut Muumien suosion ja tuleva Muumimaailmakin sai paljon julkisuutta osakseen. Vaikka rahaa mainostamiseen ei ollut, 170 000 kävijää löysi tiensä Dennis Livsonin perustamaan Naantalin Muumimaailmaan jo ensimmäisenä kesänä.

Vuonna -93 Muumimaailmassa kesätyöntekijänä aloittanut nykyinen toimitusjohtaja Tomi Lohikoski muistaa kuinka päivää ennen avajaisia Muumimaailmassa vieraillut Tove Jansson katseli kyyneleet silmissä Muumien uutta elämyspuistoa. ”Mielikuvitukseni tuote on nyt herännyt henkiin”, Tove oli sanonut.

Kesäkuussa voit seikkailla Muumimaailmassa kaksi kokonaista päivää yhden hinnalla – lue aiemmasta blogipostauksestamme myös mitä kaikkea uutta täksi kesäksi muumifaneille on Muumimaailmaan luotu!
Response time: 0.051085948944092